Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie Illustratie

Over YMCA

Achtergrond 
YMCA Scheveningen is in 1878 opgericht als vrijwilligersorganisatie CJV Scheveningen, met als doel (uit sociaal opzicht) een opvang te bieden aan jongeren voor ontspanning en zinvolle tijdsbesteding vanuit een christelijke traditie. Een unieke organisatie, omdat er in die tijd geen enkele plek voor jongeren was. 
 
140 jaar later leven wij in een wereld die zich steeds sneller ontwikkelt en waar YMCA Scheveningen in meegaat en groeit. In de kern maken, dragen en innoveren de vrijwilligers nog steeds (non-profit) het beleid, waarbij vooral jongeren ruimte krijgen om elkaar te ontmoeten en zich te ontplooien. Ook voor volwassenen biedt de YMCA ruimte voor ontmoeting, ontplooiing en, waar nodig, zorgverlening. Daarnaast is binnen de huidige maatschappelijke ontwikkelingen professionele begeleiding niet weg te denken. De YMCA heeft daarom een tiental professionals ingezet. Deze vakmensen dragen hun kennis over en delen hun passie met de doelgroep. 
 
Missie 
De vereniging YMCA Scheveningen staat voor participatie, leefbaarheid, cultuur, welzijn en zorg. Zij richt zich op 4 hoofdtaken: muzikale ontwikkeling, het exploiteren van een (sociaal) buurtrestaurant, het exploiteren van een (sociaal) uitzendbureau voor 'kleine' buurtzorg en het organiseren van evenementen. Voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.   
 
Activiteiten 
Zo'n 140 vrijwilligers vormen de kern van die vereniging. Voor de muziekactiviteiten is een tiental freelance vakkrachten actief. Voor het restaurant en de zorg zijn 2 fulltime begeleiders vanuit het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Mondriaan actief. YMCA Scheveningen bereikt wekelijks ongeveer 750 deelnemers. Daarnaast trekken de diverse evenementen zo'n 20.000 bezoekers per jaar.   
 
Autonoom 
YMCA Scheveningen is autonoom, maar werkt wel samen met andere YMCA 's, regionaal, landelijk en wereldwijd. YMCA is te vinden over de hele wereld, variërend van Youth Hostels, fitnesscentra, vluchtelingenwerk, jongerenopvang, training en buurtactiviteiten. Ook in de reiswereld is de YMCA actief met kinderkampen in Nederland en internationale jongerenreizen.   
 
Info
www.ymca.nl
www.ymcadenhaag.nl
www.ymcavakanties.nl